Kényszertakarítás

Gyakran merülnek fel kérdések a kényszertakarítással kapcsolatban. Elsőre talán nem mindig egyértelmű, mikor és hogyan igényelhetsz ilyen jellegű szolgáltatást. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, ha szeretnéd tudni, olvass tovább!

Hívj minket telefonon munkanapokon 8:00-17:00 között vagy küldj üzenetet. Egyeztessünk időpontot, hiszen nálunk minden esetben állapotfelmérés előzi meg az ajánlatadást!

Amit a kényszertakarításról tudni kell:

Amennyiben a ti lépcsőházatokban is gyűjtögetésbe vagy szeméthalmozásba kezdett az egyik lakó, a kényszertakarítás lehet a megoldás. Ha részletesebben is érdekel, hogy mi ennek a módja, mi segítünk! Fordulj hozzánk bizalommal!

Az elrendelt kényszertakarítás költségeit a szóban forgó lakás vagy ingatlan használója köteles rendezni. Amennyiben ezt nem teljesíti, az ingatlanra terhelhető a tartozás. Nem ritkán előfordul azonban az is, hogy a költségeket a szenvedő lakóközösség téríti meg, amivel a folyamat jelentősen felgyorsítható. A kényszertakarítás költsége sohasem alacsony, hiszen évek „munkáját” nehéz elszállítani, a lakás sterilizálásáról nem is beszélve. Ehhez még hozzájöhet a hatósági ügyintézés díja, ezért célszerű cselekedni, mielőtt tarthatatlanná válik a helyzet, mert ez súlyos százezrekkel növelheti az amúgy is tetemes kiadásokat!

Miért szükséges professzionális
takarító cég a kényszertakarításhoz?

Általánosságban elmondható, hogy a kényszertakarításra ítélt ingatlanok már lakhatásra alkalmatlanok, a felhalmozott szemét miatt a helyiségek megközelíthetetlenek és nemcsak szeméttel, de ürülékkel is szennyezettek. Ilyen esetekben a hagyományos tisztítószerek már nem érnek sokat.

Csapatunk éppen ezért professzionális és engedélyköteles tisztító-, illetve fertőtlenítőszereket használ, amelyekkel az ingatlant teljes egészében megtisztítjuk, fertőtlenítjük. Ha pedig indokolt, a folyamat végén a lakást egy fertőtlenítő festéssel újra élhetővé tesszük. A szemetet természetesen munka közben és után a jogszabályoknak megfelelően elszállítjuk.

A kényszertakarítás megkezdése előtt természetesen hatósági videós vagy fényképes leltár készül, így biztosítva a transzparens és jogszerű munkavégzést. Mivel legtöbbször olyan emberekről van szó, akik valamilyen mentális betegségben szenvednek, ezért munkánkat az empátia jegyében, maximális együttérzéssel és tisztelettel végezzük.